StArFoRuMs.. | PaYlAşImIn TeK aDrEsİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Tüm Forumların Gözdesi StarForum 'a Hoşgeldiniz..!
 
AnasayfaPortal*GaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Elmalı Kek

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
Şila
Co-Admin
Co-Admin
Şila


Mesaj Sayısı : 1469
Ruh Haliniz : Elmalı Kek Melek10
Kayıt tarihi : 09/03/08

Özel Bölüm
Özel Bölüm:

Elmalı Kek Empty
MesajKonu: Elmalı Kek   Elmalı Kek Icon_minitimePaz Nis. 27, 2008 1:29 pm

Malzemeler: 1 su bardagi kabartma tozlu un (self-rising flour)
not: Bu unu kendiniz yapmak icin varsa kekun, yada normal unun icine 3 cay kasigi karbonat + 2 cay kasigi kabartma tozu + 1 cay kasigi tuzla birlikte eleyip kullanabilirsiniz. Bu tarifte 1 bardagini alt hamura, kalanindanda 3/4 bardak ust hamura kullanin.
1/2 su bardagi iyice cekilmis badem
80gr tereyagi veya margarin (yaklasik 5 bucuk yemek kasigi kadar)
1/3 bardak kahverengi seker
1 tatli kasigi limon suyu
1 cirpilmis yumurta (yaklasik)

Icine

4 su bardagi soyulup, ayiklanip ufak kup kup dogranmis elma (yaklasik buyuk 3 tane)
1/2 su bardagi kahverengi seker
1 tatli kasigi limon suyu

Ustune:

3/4 su bardagi kabartma tozlu un
1 tatli kasigina yakin tarcin
4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
1/3 su bardagi kahverengi seker

Yapilisi:

Yuvarlak kek kalibizini (kelepceli varsa daha iyi olur) yaglayin. 1 bardak unu ve bademin yarisini birlikte bir kapta karistirin. Soguk yagi kucuk kucuk bicakla unun icinde kiyin.
Parmak uclarinizla yagi ufalayarak hamura yedirin . Seker ve limon suyunu ilave edin. Sonra sertce bir hamur haline gelmeye yetecek kadar cirpilmis yumurtadan ilave edin.
Hamuru hazirladiginiz kaliba bastirip duzeltin. Kalan cekilmis bademi ustune serpip buzdolabinda sogumaya birakin. (yarim saat kadar)
Elmalari, kahverengi sekeri ve limon suyunu birlikte karistirip hamurun ustune duzgunce yayin.
Ust hamuru yapmak icin un ve tarcini birlikte eleyip yine soguk yagi once bicakla icine kiyip sonra parmak uclarinizla yagi hamura yedirin. Sekeride ilave edip elmalarin ustune serpistirin. (Ust hamurunu yaptiginiz zaman hamurdan ziyade topakli kirintili bir yapisi olacaktir (Cokelek peyniri gibi) Bunu elmalarin ustune esit sekilde serpistirın. Pistigi zaman kekinize ayri bir kitirlik verecektir)
Onceden isitilmis 350F (180C) dereceli firinda orta katta yaklasik 1 saat- 1saat 15 dakika ustu iyice kizarana kadar pisirin.
10 dakika kadar ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ShekeY_PrenseS
Forumun Starı
Forumun Starı
ShekeY_PrenseS


Mesaj Sayısı : 1497
Nerden : İstanbul
Ruh Haliniz : Elmalı Kek Zarars10
Kayıt tarihi : 16/04/08

Özel Bölüm
Özel Bölüm:

Elmalı Kek Empty
MesajKonu: Geri: Elmalı Kek   Elmalı Kek Icon_minitimeSalı Mayıs 27, 2008 2:02 pm

Annem yapıo ben çok seviom Elmalı Kek 962454
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Elmalı Kek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
StArFoRuMs.. | PaYlAşImIn TeK aDrEsİ :: •°¤*(¯`°(S)( Bayanlara Özel Bölüm )(S)°´¯)*¤°• :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: